Des de 1979 la millor selecció internacional de màquines-eina per a la xapa.
Portada > WATERJET: Centre de tall per aigua

WATERJET: Centre de tall per aigua

 

El tall mitjançant raig d'aigua al ultra alta pressió es un dels sistemes de tall mes moderns i interessants que existeixen. El cor del sistema es la bomba d'aigua equipada amb un o varis intensificadors, amb la que s'arriba a una pressió superior als 4000 bars i s'aconsegueix fer surtir l'aigua per un orifici d'un diàmetre aproximat d'una dècima de mil·límetre. L'aigua agafa una velocitat que supera 1 km/seg. Es a dir, més de tres vegades la velocitat del so. Segons el material a tallar, s'afegeix al aigua una sorra molt fina i homogènia (abrasiu) que facilita el proces de tall.

L'èxit del tall per aigua (waterjet) es deu, sense dubte, a la seva gran versatilitat. La gamma d'aplicacions es immensa i no deixa de créixer. Els mes utilitzats son: acer al carbono, inoxidable, ceràmica, granit, marbre, vidre, tèxtil, cuir, moqueta, etc. A més, el tall per aigua permet tallar, amb bona qualitat, espessors inabastable per altres sistemes de tall.  Un dels aspectes mes valorats en el tall per aigua es que els material, especialment els metalls, no pateixen cap tipus d'alteració tèrmica. Això afavoreix els posteriors processos de soldadura. En sectors com l'aeronàutica, l'automòbil, drassanes, etc. aquests aspectes son fonamentals.

ASTRIDA va iniciar la seva activitat en els equips de Tall per Aigua a ultra alta pressió a l'any 2003, per això podem proposar l'equip que millor s'adapti a les seves necessitats i que resulti més rentable.

MÀQUINES-EINA PER TREBALLAR LA XAPA